Kom werken bij Stedelijke ontwikkeling

Bouwen aan de stad

Wil jij elke dag werken aan de fysieke vernieuwing en herinrichting van de stad? En niet alleen voor Zoetermeer: jouw werk draagt bij aan landelijke ontwikkelingen zoals het verlichten van de druk op de woningmarkt. Maar ook verduurzaming en de energietransitie. In de grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen kijk jij niet alleen naar de stenen, maar juist ook naar de bewoners. Dat vraagt om creatieve en praktische denkers. Leg jij de verbinding tussen inwoners, cultuurinstellingen, woningbouwcorporaties, sportverenigingen, beleggers, ontwikkelaars, schoolbesturen, politiek en bestuur? Laat jouw vernieuwende visie los op de stad. Bouw aan de stad Zoetermeer, én aan jezelf.

Wat jij kunt doen bij Stedelijke ontwikkeling

Je werkt hier mee aan grootschalige beeldbepalende gebiedsontwikkelingen, je ziet jouw werk overal in de stad terug. Denk aan De Entree en het Dutch Innovation Park. Door samen te werken met partners en externe partijen op het gebied van wonen, werken, onderwijs, verkeer, groen en sport, druk jij je stempel op het Zoetermeer van de toekomst.

Laat je kennis en ervaring spreken. Vertel ons jouw langetermijnvisie voor de stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer. Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Samen komen we namelijk verder. Want hoewel de projecten groot zijn, zijn de lijnen bij ons wel kort. We kunnen niet wachten om te ervaren hoe jij het verschil gaat maken voor onze inwoners en het uiterlijk van de stad.

 

Waarom bij de gemeente Zoetermeer?

Als groeistad hebben we onszelf voortdurend moeten vernieuwen en dat doen we nog steeds. Dat brengt complexe vraagstukken op het gebied van woningbouw en de ontwikkeling van bedrijventerreinen met zich mee. Vraagstukken waarbij we boven alles rekening houden met de impact op de levens van onze meer dan 125 duizend inwoners.

Functies bij Stedelijke ontwikkeling

Bij Stedelijke ontwikkeling ben je van harte welkom wanneer jij je in wilt zetten voor kwaliteit van de leefomgeving op disciplines als Planologie, Ruimtelijke Kwaliteit, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur, Milieu (Geluid & Luchtkwaliteit), Stadsecologie en Erfgoed. We zoeken ook vaak naar vastgoedadviseurs, beleidsadviseur energietransitie en duurzaamheid en adviseurs op dossiers als wonen en economie. Bekijk vooral de openstaande vacatures en de verhalen van onze medewerkers.

Bouw jij hier straks aan mee?

Onze stad wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad zijn waar inwoners kunnen genieten van hun leefomgeving; een natuurrijk en groen Zoetermeer en een CO2 neutrale stad in 2040. Hiervoor maakt Zoetermeer in de stad en regio actief groene en duurzame afspraken via Green Deals om lokale en regionale initiatieven van marktpartijen, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties en inwoners te kunnen realiseren.

De Binnenstad is in beweging! De komende jaren werken we aan een levendige en aantrekkelijke binnenstad. Een binnenstad waar genoeg te doen is en waar mensen prettig kunnen werken en wonen. Neem een kijkje op de website van de Binnenstad om te zien aan welke bouw- en ontwikkelprojecten we nu werken.

Hier begint Zoetermeer. De ontwikkeling van een omgeving om te wonen, werken en actief te genieten. Ben jij nieuwsgierig naar waar we nu staan, neem dan een kijkje op de pagina van De Entree.