Over ons

Bouwen aan de stad

De gemeente Zoetermeer is bezig met een aantal bouw- en ontwikkelprojecten in de binnenstad. Het doel is om het centrum van onze mooie stad nog gezelliger en aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Alle bouw- en ontwikkelprojecten in één oogopslag zien? Ga dan naar www.zoetermeer.nl/kaartbinnenstad.

Wat jij kunt doen

Nergens is de ambitie van Zoetermeer beter zichtbaar dan in de manier waarop we aan de stad bouwen. We maken de omslag van een groeigemeente naar een stad die wil blijven streven naar kwaliteit en leefbaarheid, binnen steeds smaller wordende grenzen. Dat levert jou interessant werk op waarbij je niet alleen de stad, maar ook jezelf kunt ontwikkelen.

Wat jij kunt doen

Ben jij een planeconoom of een landschapsarchitect? Bouwkundige of elektrotechnicus? Weet jij alles van toezichthouden, straatverlichting of vergunningverlening? Zoetermeer heeft mogelijkheden voor je. Van de vraag hoe we vitaliteit, de economie en leefbaarheid kunnen stimuleren tot meedenken over grote en kleinere projecten die bijdragen aan een mooie, schone en veilige stad. Een stad die nog altijd groeit en waar de ambities groot zijn.

Meer weten?

Bekijk dan een aantal voorbeelden van ons werk of lees de verhalen van onze medewerkers. Of zie je jouw nieuwe baan al staan bij onze vacatures?

Wat we bijvoorbeeld doen

Hier begint Zoetermeer. De ontwikkeling van een omgeving om te wonen, werken en actief te genieten.

Mei 2019 is station Lansingerland-Zoetermeer geopend! Bijgaand een documentaire over de totstandkoming van het station. Sinds 2006 hebben heel veel mensen zich ingezet om dit mooie station te kunnen realiseren. Via een inhoudelijke discussie, vervolgens een sterke lobby en uitmondend in een besluit in 2014 om het station daadwerkelijk te realiseren. Vrijdag 17 mei 2019 kon iedereen het resultaat waar jaren naar toe gewerkt is bewonderen.

De gemeente Zoetermeer is bezig met een aantal bouw- en ontwikkelprojecten in de binnenstad. Het doel is om het centrum van onze mooie stad nog gezelliger en aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Alle bouw- en ontwikkelprojecten in één oogopslag zien? Kijk hier verder!