Kom werken bij Informatie & Automatisering

Bouw aan de digitale transformatie van Zoetermeer

Vind jij de antwoorden op de vragen van morgen? Dat kan als je bij Informatie & Automatisering komt werken. Samen zorgen we voor de beschikbaarheid van honderden applicaties om onze inwoners én collega’s te ontzorgen. Binnen dit domein kan jij je bezighouden met informatiemanagement, cybersecurity, BI of de optimalisatie van werkprocessen. Kom experimenteren, onderzoeken en oplossen. Daarin bieden wij de ondersteuning om je werk uit te voeren en jezelf verder te ontwikkelen. Bouw aan de digitale transformatie van de stad, en aan jezelf.

Wat jij kunt doen bij I&A

Om de inwoners, IT en data bij elkaar te brengen, zit je niet de hele dag alleen maar achter een scherm. Jij draagt er ook aan bij dat iedereen nieuwe technologie snapt en ermee kan werken. Daarom werk je nauw samen met alle vakafdelingen. Samen met jou zorgen we voor begrip, techniek en opleiding. Zodat processen geoptimaliseerd en gemoderniseerd worden. Daarin kijken we goed naar jouw kracht en waar jij energie uithaalt. Dat betekent ook het volgen van trainingen en opleidingen, zodat jij jezelf en de gemeente vooruit helpt.

In onze digitale infrastructuur willen we vooruitlopen en daar hebben we jou voor nodig. Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Samen komen we namelijk verder. Breng dus vooral nieuwe perspectieven en ideeën met je mee, geef jouw advies! We kunnen niet wachten hoe jij het verschil gaat maken voor onze inwoners en de organisatie.

Waarom bij de gemeente Zoetermeer?

Als groeistad hebben we onszelf voortdurend moeten vernieuwen. Die groei brengt een grootstedelijke digitale transitie en operatie met zich mee, als volwaardige stad zijn we inmiddels verantwoordelijk voor de informatie en digitale veiligheid van meer dan 125 duizend inwoners.

Functies bij I&A

Bij I&A zoeken we vaak naar functioneel beheerders, BI adviseurs en projectleiders ICT. Bekijk de verhalen van onze medewerkers.

Bouw jij hier straks aan mee?

Vanuit I&A ondersteunen wij datagedreven werken. Zo wordt met verschillende visualisaties en 3D gewerkt die ook zichtbaar op onze website zijn, zie Stadsatlas Zoetermeer.

Ook hebben wij een belangrijke rol in digitaal samenwerken. Het hybride vergaderen en samenwerken is een belangrijke functie die we hebben toegevoegd.

Dashboards, rapportages en GEO-informatie. Een virtueel, multidisciplinair team ontwikkelt informatie-producten en adviseert bij toepassing van big en open data. Voor medewerkers en externen, want data zijn de toekomst.

We weten veel van onze bewoners en realiseren ons dat beslissingen soms verreikende gevolgen kunnen hebben. We gaan daarom zorgvuldig met hun gegevens om. Bijvoorbeeld door ze veilig op te slaan in ons eigen datacenter.