Over ons

Een leefbare stad met een doel

In één generatie van een dorp naar een gewaardeerde woonstad met bijna 125.000 inwoners. Dat is de geschiedenis van Zoetermeer in een notendop. Wij zijn een woon- en werkstad waar een groene omgeving samengaat met een hoogwaardig stedelijk aanbod van onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en recreatie. En dat moet zo blijven!

Als gemeente gaan we daarom aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Met hart voor de stad en met de eigen kracht van inwoners en medewerkers. We bouwen en bewegen samen met onze inwoners en partners, zodat we geen ontwikkeling, initiatief of kans missen. En we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk.

Help jij Zoetermeer om verder te groeien?

Tijdens de onstuimige jaren van groei hebben we onze dienstverlening op een hoog peil weten te houden. Zoetermeer is en blijft een toekomstgerichte stad. Onze medewerkers beschikken over een open, proactieve en onderzoekende houding. In ruil daarvoor is er alle ruimte en vrijheid voor vernieuwing. We zijn ervan overtuigd dat we alleen op die manier kunnen blijven groeien.

Dan groei je zelf mee!

We hebben oog voor wat jij nu en in de toekomst voor de organisatie kunt betekenen, niet alleen wat je hoort te weten of te kunnen. Door je aan te spreken op kennis, creativiteit en initiatief benutten we jouw sterke kanten optimaal. Zo kunnen jijzelf én de gemeente blijven groeien. Diversiteit is daarbij vanzelfsprekend. Iedereen telt mee, ongeacht afkomst, geaardheid of leeftijd.

Een moderne werkomgeving

Licht, ruimte en uitnodigen tot samenwerking. Dat typeert ons gloednieuwe stadhuis. Modern, duurzaam en berekend op de toekomst. Van open werkplekken, stilteruimtes tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, voor iedereen en elk moment is er een passende plek. En met onze geavanceerde werkplekinrichting is werken overal mogelijk.

Jouw talent telt

Is dienstverlening helemaal jouw ding? Bouw je graag mee aan een stad waar heel veel kan? Of ligt je hart bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen? We stimuleren onze medewerkers om mobiel en flexibel te zijn en zoeken naar de beste plaats om hen in hun ontwikkeling te stimuleren. Goede ontplooiingsmogelijkheden geven meer plezier aan je werk.

En jouw ontwikkeling is belangrijk

Meebewegen met nieuwe ontwikkelingen is een noodzakelijke voorwaarde voor succes. Wij zetten daarom groei in combinatie met leren centraal. We bieden je diverse leervormen aan, zoals opleidingen, trainingen en cursussen, maar ook on-the-job training. We dagen je uit om jouw kennis direct in de praktijk te brengen en om je eigen weg te creëren.

Wil je meer weten? Lees dan hoe wij aan de stad bouwen, voor onze inwoners zorgen en aan onze eigen organisatie werken. Of kijk bij onze vacatures!