Over ons

Gemeente Zoetermeer

Professioneel, resultaatgericht en niet bang voor een experiment. Dat typeert de bedrijfsvoering van Zoetermeer. We zorgen niet alleen goed voor de stad en onze inwoners, maar ook voor onze eigen organisatie en medewerkers. Groei staat ook daarbij centraal. Zodat onze eigen ambities parallel blijven lopen aan de ambities die we voor de stad hebben.

Gemeente Zoetermeer in een notendop

125.000 inwoners
Hart voor de stad
Moderne werkomgeving
Oog voor jouw ontwikkeling

Een leefbare stad met een doel

In één generatie van een dorp naar een gewaardeerde woonstad met bijna 125.000 inwoners. Dat is de geschiedenis van Zoetermeer in een notendop. Wij zijn een woon- en werkstad waar een groene omgeving samengaat met een hoogwaardig stedelijk aanbod van onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en recreatie. En dat moet zo blijven!

Als gemeente gaan we daarom aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Met hart voor de stad en met de eigen kracht van inwoners en medewerkers. We bouwen en bewegen samen met onze inwoners en partners, zodat we geen ontwikkeling, initiatief of kans missen. En we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk.

Laat je talent tellen

Is dienstverlening helemaal jouw ding? Bouw je graag mee aan een stad waar heel veel kan? Of ligt je hart bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen? We stimuleren onze medewerkers om mobiel en flexibel te zijn en zoeken naar de beste plaats om hen in hun ontwikkeling te stimuleren. Goede ontplooiingsmogelijkheden geven meer plezier aan je werk.

Een moderne werkomgeving

Licht, ruimte en uitnodiging tot samenwerking. Dat typeert ons gloednieuwe stadhuis. Modern, duurzaam en berekend op de toekomst. Van open werkplekken, stilteruimtes tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, voor iedereen. Elk moment is er een passende plek en met onze moderne werkplekinrichting is werken overal mogelijk.