Kom werken voor de interne organisatie

Bouw aan de fundering van gemeente Zoetermeer

Zit jij vol ideeën om onze bedrijfsvoering nog verder te optimaliseren? Vind dan hier jouw plek om bij te dragen aan een gezonde gemeente. Want als gemeente zorgen we niet alleen goed voor de stad en onze inwoners, juist ook onze eigen organisatie en medewerkers moeten kunnen floreren en groeien. Om zo te werken aan het waarmaken van de grootse ambities van Zoetermeer, onze mensen en die van jezelf.

Wat jij kunt doen bij de interne organisatie

Jij helpt ons met het gezond houden van de organisatie. Of dat nou op het vlak van communicatie, P&O of financien is. Samen leggen we de basis van de gemeente, zodat andere afdelingen zich dag in dag uit in kunnen zetten voor onze inwoners.

Ben jij een P&O-adviseur of communicatiedeskundige? Of weet jij alles van wetten en regels of business control? Dan bieden wij je een plek om met initiatieven te komen om onze interne bedrijfsvoering perfect op orde te houden. En om te experimenteren met nieuwe dienstverleningsconcepten. Dan zorgen wij ervoor dat jij alle middelen krijgt om jouw werk en onze organisatie tot een succes te maken.

 

 

Waarom bij de gemeente Zoetermeer?

Als groeistad hebben we onszelf voortdurend moeten vernieuwen en als volwaardige stad zijn we inmiddels verantwoordelijk voor het welzijn van meer dan 125 duizend inwoners. Onze organisatie vormt een belangrijke fundering om voor al die inwoners klaar te staan.

Functies bij de interne organisatie

Voor de interne organisatie zoeken we vaak naar P&O medewerkers, business controllers en communicatie adviseurs. Bekijk de openstaande vacatures en de verhalen van onze medewerkers.

Bouw jij hier straks aan mee?

De Planning & Control-cyclus als dashboard van onze gemeentelijke begroting. Welke kant gaan we op en hebben we voldoende middelen? Voor alle inwoners inzichtelijk gemaakt via de film ‘Het huishoudboekje van Zoetermeer’.

De huidige krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om de juiste mensen te vinden en vervolgens te behouden. Dat terwijl de opgaven van de organisatie groot zijn; Zoetermeer 2040, de Omgevingswet, de opgaven in het sociaal domein, op het gebied van informatievoorziening en ICT zijn hier voorbeelden van. Dit maakt de opgave van het vinden, binden en boeien van mensen met de juiste kennis en kunde niet alleen fors, maar ook een voortdurende prioriteit voor management en organisatie. Daarom wordt de komende jaren geïnvesteerd in zowel werving & selectie, als in het duurzaam inzetbaar houden van de mensen.