Kom werken binnen het Sociaal domein

Bouw aan een sociale stad

Maak jij het verschil in een mensenleven? Meer dan 125 duizend inwoners zijn meer dan 125 duizend mensen waar jij voor klaar staat wanneer je voor het sociale domein werkt. Hier krijg je alle handvatten om gezonde wijken te creëren. Om problemen op te lossen en vooral te voorkomen. Luister naar onze inwoners, wees betrokken en geef mensen een steuntje in de rug. In jouw werk neem je de ambitie en sensitiviteit mee om te zien wanneer maatwerk nodig is, wanneer je op moet staan om de inwoners te helpen. Bouw met ons aan een sociale stad, en aan jezelf.

Wat jij kunt doen bij sociaal domein

Om de gemeente en de inwoners dichter tot elkaar te laten komen richten we ons op goede dienstverlening. We bieden een helpende hand voor elk mens. Hierin speel jij een sleutelrol. Vol ambitie om wonen in Zoetermeer nog prettiger te maken. Je luistert naar wat er speelt in de wijken en zoekt passende manieren om de inwoners te helpen. Welke vraag er ook wordt gesteld, jij zorgt dat er een antwoord komt.  Of het nou gaat om schuldhulpverlening of toegankelijkheid tot passende zorg.

Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Samen komen we namelijk verder. Veel van de sociale uitdagingen, vragen om inbreng van andere disciplines en een frisse zienswijze. Breng dus vooral nieuwe perspectieven en ideeën met je mee. We kunnen niet wachten hoe jij het verschil gaat maken voor onze inwoners en de organisatie.

Waarom bij de gemeente Zoetermeer?

Als groeistad hebben we onszelf voortdurend moeten vernieuwen. Binnen een generatie zijn we van een dorp gegroeid naar een grote stad met meer dan 125 duizend inwoners. De impact die je kunt maken is grootschalig, zonder dat we de connectie met de mensen verliezen.

Functies bij sociaal domein

Binnen het sociaal domein zoeken we vaak naar regisseurs inkomen, netwerkregisseurs sociaal domein en wmo consulenten. Bekijk de openstaande vacatures en de verhalen van onze medewerkers.

Bouw jij hier straks aan mee?

Bij het team Wmo zorgen wij ervoor dat de inwoners van gemeente Zoetermeer toegang krijgen tot de juiste en passende zorg. Bij het selecteren van de voor hen benodigde voorzieningen spelen juridische, sociaal-medische, ergonomische en bouwkundige afwegingen een rol.

Binnen het Sociaal Domein houden wij ons bezig met uiteenlopende projecten. De Energietoeslag is daar één van en is in het leven geroepen om huishoudens met een inkomen net boven het sociaal minimum te compenseren voor de hoge energieprijzen.

Dit is een coöperatie waar startende ondernemers werken met behoud van uitkering of parttime ondernemen. Hier kunnen zij met elkaar sparren. Zo helpen we mensen om hun dromen waar te maken. Met aandacht, want dat werkt.