De afdeling adviseert en ondersteunt het bestuur, de ambtelijke organisatie en externe commissies om de gemeenschappelijke opgaven van de stad te realiseren vanuit de volgende werkvelden:
Inkoop- en juridisch advies, advies en ondersteuning van bestuur, directie en OR, onderzoek en statistiek.

Werkzaamheden
bij JaBo

Juridische aangelegenheden

Dit gedeelte van de afdeling bestaat uit verschillende teams, een team juristen die de organisatie en bestuur voorzien van een juridisch juist en werkbaar antwoord. Een team Inkoopadvies, zij geven inkoopadvies en begeleiden (Europese) aanbestedingen. Daarnaast is er ook een team Onderzoek en Statistiek, onderzoeken die worden uitgevoerd zijn in te zien op deze website: Home - Zoetermeer in Cijfers. Ook de ondersteuning van de externe commissie bezwaarschriften, ondersteuning van de OR en de Woo- en klachtencoördinatie vindt hier plaats.

Bestuursondersteuning

Als team hebben wij de ambitie bij te dragen aan een stabiel en optimaal functionerend gemeentebestuur. Om dit te kunnen realiseren bestaat ons team uit de onderdelen: bestuursadvies, bestuurssecretariaat, directiesecretariaat, kabinetszaken, public affairs en de medewerkers van de bestuurlijke stukkenstroom. Samen zorgen wij ervoor dat het bestuur met kennis van zaken kan spreken en handelen.

Waar kan jij op rekenen als je werkt bij JaBo

Sociale contacten

Wij stimuleren laagdrempelige samenwerking en sociale betrokkenheid. De inrichting van ons Stadhuis is licht, ruimtelijk opgezet en nodigt uit tot samenwerking en ontspanning. Van open werkplekken, loungeruimtes, stilteruimtes, gebedsruimte en kolfkamer, tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, passend voor iedereen.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Jij krijgt de flexibiliteit om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past. Afhankelijk van je functie kun je thuiswerken en bieden wij hier de nodige faciliteiten voor. Je ontvangt daarvoor een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en passende thuiswerkvoorzieningen.

Gunstig cao

Wij volgen de cao gemeenten. Naast je salaris heb je een Individueel Keuzebudget van 17,05% dat je inzet als extra salaris of extra verlof. Je bouwt een ABP-pensioen op, krijgt een reiskostenvergoeding, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen en verlofregelingen.

Jezelf ontwikkelen

Wij stimuleren een omgeving waarin jij niet alleen aan de stad, maar ook aan jezelf kunt bouwen. Wij gaan met je in gesprek over je ambities en hebben diverse faciliteiten om je te ondersteunen zoals jouw eigen leerplatform. Jij voert de regie over jouw ontwikkelpad.

Mis jouw
droombaan niet!

Wil jij ook meebouwen aan de stad én aan jezelf?