Wie kiest voor werken bij Vrije Tijd, kiest voor werken bij een ambitieuze afdeling dat zich de komende jaren nog verder gaat ontwikkelen. Een lerende en wendbare houding past daarbij. Collega's hebben het in zich om te netwerken en om opdrachten aan te laten sluiten op de vragen en opgaven uit de Zoetermeerse samenleving. Het werk is waardevol, we kunnen écht impact maken. De sterke gerichtheid op samenwerking helpt om voor de stad tot stand te brengen wat nodig is, binnen of buiten de grenzen van de afdeling of de gemeentelijke organisatie. 

Bij de afdeling Vrije Tijd werken Sport, Kunst en Cultuur en Groen Spelen Leren nauw samen. Vrije Tijd is actief op een breed terrein. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en geeft uitvoering aan diverse activiteiten in de stad. Wij werken nauw samen met zowel externe als interne partners om onze doelen te behalen. De dienstverlening aan inwoners staat hierbij centraal. Daarbij kijken we naar unieke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden.

De teams van Vrije Tijd

Sport

Team Sport bestaat uit  beleidsmedewerkers (netwerkregisseurs) en combinatiefunctionarissen. De netwerkregisseurs zijn de schakel tussen politiek en sportbeleid en de combinatiefunctionarissen geven uitvoering en input aan het sportbeleid. Gezamenlijk draagt ons team het doel om inwoners van Zoetermeer in de breedste zin vitaler en meer in beweging te krijgen.

Kunst & Cultuur

Cultuur maakt dat een stad leeft en biedt inwoners en bezoekers een extra dimensie aan hun leven. We werken in dit team aan een sterke Zoetermeerse stadscultuur. Het doel is om zo de stad leefbaarder, rijker, mooier en gelukkiger te maken. Team Kunst en Cultuur bestaat uit zes medewerkers waarvan de helft zich op het Cultuurbeleid (Cultuurvisie 2030) richt en de andere helft werkt aan de steeds uitbreidende kunstcollectie in de stad; de beeldende kunst in de openbare ruimte, en de gemeentelijke collectie beeldende kunst en vormgeving.

Groen, Spelen & Leren

Het team Groen Spelen Leren (GSL) is verantwoordelijk voor de speel- en stadsboerderijen, wijk- en schooltuinen en het vee in de buitengebieden. GSL biedt laagdrempelige, educatieve, recreatieve en sportieve programma’s in en over het Zoetermeerse groen, contact met dieren en natuur en speelmogelijkheden. Dit komt de gezondheid en vitaliteit van bewoners van alle leeftijden ten goede en draagt bij aan de leefbaarheid in de woonwijken en in het bijzonder aan de ontwikkeling van kinderen. 

Waar kan jij op rekenen als je werkt bij de afdeling Vrije Tijd

Sociale contacten

Wij stimuleren laagdrempelige samenwerking en sociale betrokkenheid. De inrichting van ons Stadhuis is licht, ruimtelijk opgezet en nodigt uit tot samenwerking en ontspanning. Van open werkplekken, loungeruimtes, stilteruimtes, gebedsruimte en kolfkamer, tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, passend voor iedereen.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Flexibiliteit om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past. Afhankelijk van je functie kun je thuiswerken en bieden wij hier de nodige faciliteiten voor. Je krijgt een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en passende thuiswerkvoorzieningen.

Gunstig cao

Wij volgen de cao gemeenten. Naast je salaris heb je een Individueel Keuzebudget van 17,05% dat je inzet als extra salaris of extra verlof. Je bouwt een ABP-pensioen op, krijgt een reiskostenvergoeding, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen en verlofregelingen.

Jezelf ontwikkelen

Wij stimuleren een omgeving waarin jij niet alleen aan de stad, maar ook aan jezelf kunt bouwen. Wij gaan met je in gesprek over je ambities en hebben diverse faciliteiten om je te ondersteunen zoals jouw eigen leerplatform. Jij voert de regie over jouw ontwikkelpad.

Mis jouw
droombaan niet!

Met een jobalert ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures.