In onze visie op de mens stellen wij bevlogenheid centraal. Ons doel is dan ook het vinden, binden en boeien van bevlogen medewerkers in een inclusieve organisatie. We hebben daarbij steeds aandacht voor de basisbehoeften (energiebronnen) van mensen: autonomie in het werk, verbondenheid voelen met collega’s en de doelen van de organisatie, kunnen leren en ontwikkelen in het werk (vanuit ieders talent) en datgene doen waarmee je echt verschil kunt maken voor anderen. Betekenisvol werk dus! Dat is de werkomgeving die we nastreven, voor alle collega’s van de gemeente Zoetermeer.

De afdeling Personeel & Organisatie (P&O) bestaat uit ruim dertig medewerkers en wordt gevormd door de teams Beleid, Advies, Recruitment en de HR Servicedesk. Met veel enthousiasme houden wij ons dagelijks bezig met het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van HR-beleid en organisatieadvies. Als sparringpartner voor zowel de directie, management en medewerkers willen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van de stad en organisatie.

Wat doet P&O?

Advies & Ondersteuning

Ons team bestaat uit P&O-adviseurs en de HR Servicedesk. Wij adviseren en ondersteunen de managers op HR-thema’s. Coachen en begeleiden medewerkers. En geven gevraagd en ongevraagd advies over tactische/strategische P&O-onderwerpen. De HR Servicedesk is het eerste aanspreekpunt en de steun en toeverlaat voor de interne organisatie.

Recruitment

De huidige krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om de juiste mensen te vinden en vervolgens te behouden. Dat terwijl de opgaven van de organisatie groot zijn. Dit maakt het vinden, binden en boeien van mensen met de juiste kennis en kunde een voortdurende prioriteit voor management en organisatie. Hier maakt team recruitment zich dagelijks hard voor.

Het Talentenbureau

Medewerkers die flexibel kunnen meebewegen met de veranderingen in de samenleving en breed inzetbaar zijn, dáár gaan we voor. Als we de juiste mens op de juiste plek willen, dan moeten we als organisatie ook weten wat de talenten en drijfveren zijn. Zicht krijgen op talenten van medewerkers en ze hier op inzetten is waar het Talentenbureau het verschil maakt. Dit doen wij met een enthousiaste groep mensen!

Beleid en organisatieadvies

Wij houden ons met een club zeer bevlogen collega's bezig met het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid en organisatieadvies. Ons doel: de randvoorwaarden creëren voor onze organisatie en de medewerkers om op een prettige, gezonde en bevlogen manier te werken aan de mooie, uitdagende opgaven van gemeente Zoetermeer.

Waar kan jij op rekenen als je werkt bij P&O

Sociale contacten

Wij stimuleren laagdrempelige samenwerking en sociale betrokkenheid. De inrichting van ons Stadhuis is licht, ruimtelijk opgezet en nodigt uit tot samenwerking en ontspanning. Van open werkplekken, loungeruimtes, stilteruimtes, gebedsruimte en kolfkamer, tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, passend voor iedereen.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Jij krijgt de flexibiliteit om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past. Afhankelijk van je functie kun je thuiswerken en bieden wij hier de nodige faciliteiten voor. Je ontvangt daarvoor een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en passende thuiswerkvoorzieningen.

Gunstig cao

Wij volgen de cao gemeenten. Naast je salaris heb je een Individueel Keuzebudget van 17,05% dat je inzet als extra salaris of extra verlof. Je bouwt een ABP-pensioen op, krijgt een reiskostenvergoeding, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen en verlofregelingen.

Jezelf ontwikkelen

Wij stimuleren een omgeving waarin jij niet alleen aan de stad, maar ook aan jezelf kunt bouwen. Wij gaan met je in gesprek over je ambities en hebben diverse faciliteiten om je te ondersteunen zoals jouw eigen leerplatform. Jij voert de regie over jouw ontwikkelpad.

Mis jouw
droombaan niet!

Kom jij met ons meebouwen aan de stad en aan jezelf?